Funderingar

Funderingar

Dessa djur ...

Häst & hundPosted by Karin Klevenstål 18 Jul, 2011 22:33

Lilla Gumman, vår gamla innekatt, är ju en korsning av bondkatt och ullig raskatt och har av denna anledning lidit av hårbollar i magen under en längre tid. Det liksom yr duntussar av henne, så det är inte så konstigt att hon blir igentäppt i hela systemet när hon tvättar sig.

Jag fick emellertid ett tips om att något som heter katt-malt kunde avhjälpa problemet. Vi lyckades hitta en tub i djuraffären och jag såg äntligen ett ljus i tunneln - nu skulle vi slippa det evinnerliga kräkandet och den hårda magen. Tricket med produkten är att den skulle vara "milt laxerande".

Pyttsan! Nu har den stackars gamla katten haft rallybajs hur länge som helst och det är inte alltid hon hinner till lådan. Om jag får välja tycker jag nog att det var bättre förut ...

Så vad gör jag nu? Tips, någon??

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Karin Klevenstål 25 Jul, 2011 08:08

Massa mystiska ingredienser i det fodret: Köttmjöl (fågel), Majsgluten, Ris, Vegetabilisk fiber, Majsmjöl, Animaliska fetter, Hydrolyserade animaliska proteiner, Psylliumskal och frön, Jäst, Sojaolja, Fiskolja, Frukto-oligosackarider (FOS), Äggpulver, Taurin, L-cystin, DL-methionin, Betfiber, Mineraler, Natriumfosfat. Men jag antar att det är Pfysillumskalen som fixar biffen, och det kan man ju ge separat. Jättebra tips! Innehållsförteckningen på kattmalten som hon blev så dålig av ser ut så här: Vegetable by-products, oils and fats, sugar (dextrose). With EC-additives och det blir man ju inte mycket klokare av. Vet inte riktigt varför hon fick så långvarig diarré, men jag lyckades styra upp det hela till slut med hjälp av rå nötfärs och massor av silvervatten.

FURminatorn ser jättebra ut. Om hon börjar kräka igen ska jag skicka efter en. Finns en massa bra prylar till vovvarna också såg jag. En elektrisk klotång är jag sugen på. Det är så svårt att hålla klorna korta och fina. http://www.haromi.se/halsovardklor-c-20_116.html

Posted by Amris4ever 25 Jul, 2011 07:18

Ge katten ett foder som är för hårbollar tex.Royal Canin intense hairboll. Den funkar kanon. Att kamma katten med stålkam hjälper också mot hår bollar.

Posted by Blähs matte 21 Jul, 2011 16:26

Du köper en Furminator eller en billigare kopia och kammar katten med den. Fungerar fantastiskt bra - om katten låter dig kamma den vill säga.